Double edge blade voor je safety razor

Het maakt niet uit hoe lang je al “klassiek” scheert. Begin je net of ben je al jaren bezig? Je kan altijd verbeteren, toch? Daarom hebben we voor jou onze 5 toptips op een rijtje gezet om jezelf comfortabel te scheren. Voor sommigen de standaard en bekende tips, voor anderen eye openers en nieuwe technieken. Deze tips gaan jou helpen bij het beter scheren van je baard.

Tip 1. Begrijp je baardgroei

Als het gaat om scheer technieken hoor je vaak termen als “tegen de groeirichting in”, “met de groeirichting mee” en “diagonaal tegen de groeirichting van je haren in”. Hoe baardhaar groeit is voor iedereen anders. Om comfortabel en glad te scheren is het belangrijk dat je weet hoe jouw haar groeit.
Hoe ontdek je de groeirichting van jouw baard? Strijk met je vinger over je baard/snor. Strijk je met de groeirichting mee dan voel je de haren makkelijk onder je vinger doorglijden en is er weinig weerstand. Voel je weerstand en prikkende haartjes dan strijk je tegen de groeirichting in.
Je begint met scheren altijd met de haarrichting mee te scheren voor het beste resultaat.
Meer info? Kijk eens op dit uitstekende blog van The Close Shave.

Groeirichting

 

Tip 2. Denk aan een goede Pre-shaveroutine

Dit is een must voor het beter scheren van je baard! Een goede pre-shave zorgt voor zachte, gladde huid en haren. Een warme douche of je gezicht wassen zijn prima opties voor een goed scheerresultaat. Investeren in een product dat je haren en huid goed voorbereidt en verzorgt kan het resultaat en de scheerbeleving aanzienlijk verbeteren. Klik hier voor ons aanbod.
Voorbereiding

Tip 3. Je scheerschuim goed nathouden

Hydrateren (nathouden) van je schuim is een vaak over het hoofd gezien onderdeel van het creëren van een perfect schuim. Alle schuim wordt vroeg of laat droog. Doe een paar druppels water bij het schuim en klopt dit een beetje op. Dit maakt het verschil tussen een goed of een perfect schuim. Met een perfect schuim kun je jezelf heerlijk comfortabel scheren.

 

Tip 4. Wil je iets veranderen? Doe dit in kleine stapjes

Ben je niet toch niet helemaal tevreden over het resultaat van jouw totale scheerbeleving, doet het scheren pijn of heb je last van irritatie?
Gooi niet alles overboord, maar bekijk de set-up die je nu gebruikt. Kijk naar je scheermes, het mesje, de borstel, de gebruikte zeep of creme en natuurlijk de pre- en aftershave producten. Verander hierin slechts één ding tegelijk om zo naar het beste resultaat te gaan. Wanneer je meerdere onderdelen tegelijk verandert is het lastig om te bepalen wat wel, maar vooral ook wat juist niet helpt of verbetert.

 

Tip 5. Denk aan je scheermesje

Voor het beter scheren van je baard kan het vinden van het juiste mes een wezenlijk verschil maken. De juiste keuze is wel erg subjectief. Sommige messen zijn scherper dan andere. Ook zijn er messen met extra toplaagjes van bijvoorbeeld platina, teflon of chroom die het mes gladder maken of de levensduur verlengen.
Beoordeel nat “klassiek” scheren nooit op het eerste mesje dat je probeert. Het mes dat voor de buurman perfect is kan voor jou een drama zijn.
Voor het ontdekken van jouw perfecte match bieden wij combipacks aan voor jouw ontdekkingsreis naar het perfecte mes.

Baard en snorScheren