De perfecte scheerkwast

Authentiek scheren is helemaal in. Met authentiek scheren bedoelen we klassiek scheren of nat scheren met een scheer kwast. Klassiek scheren is scheren zoals de man dat vroeger altijd heeft gedaan, want niets geeft een gladder resultaat. Een scheer kwast kopen is niet zomaar iets. Je moet weten welke soort scheerkwast bij je huid past. Maar wat is nou de beste scheerkwast? Lees deze blog en kies de beste scheerkwast uit.

Varkenshaar, synthetisch haar of toch een kwast van dassenhaar?

Er zijn verschillende soorten scheerkwasten beschikbaar op de markt. Het kan dus heel erg verschillen qua prijs en kwaliteit. Het verschil zit dan ook in de soort haren dat de kwast heeft. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar. Bekijk de tabel en kijk voor jezelf welke het meest geschikt voor je is.

Scheerkwasten vergelijk

VERSCHILLENDE HAARSOORTEN VOOR JE SCHEERKWAST

Dassenhaar

De meest kwalitatieve kwasten worden nog steeds gemaakt van dassenhaar. De haren zijn enorm zacht en nemen veel vocht op, waardoor er veel schuim geproduceerd wordt. Doordat er van de das niet veel haar komt, zijn deze kwasten relatief duur.

Maar wat is dassenhaar? De dassenhaarkwasten zijn in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Silvertip: dit is de scheerkwast met de hoogste kwaliteit. Deze zachte haren komen van de nek en rug. Daarna komt de Super Badger: dit zijn ook haren van topkwaliteit die alleen van de rug van de das komen. Als laatste heb je de Best Badger: deze haren komen vanaf de buik van de das. Deze zijn een stuk dikker en steviger waardoor dit dan ook de goedkoopste variant is van de dassenhaarkwasten

Met deze scheerkwasten krijg je ook de mooiste schuim. De haren absorberen namelijk veel water waarmee het schuim een perfecte textuur krijgt. Dassenhaar voelt ook bijzonder prettig aan op de huid.

Varkenshaar

Wil je niet meteen de hoofdprijs betalen voor een scheerkwast, dan is er gelukkig een goed alternatief, namelijk een scheerkwast gemaakt van varkenshaar. Varkensharen voelen iets stugger aan dan dassenharen en synthetische haren. Dit voelt minder comfortabel op de huid maar is een voordeel voor het opnemen van een harde scheerzeep. Wat zijn de voordelen van een scheerkwast van varkenshaar? Het is 100% natuurlijk materiaal. Het zijn stevige haren. Ook deze scheerkwasten produceren voldoende scheerschuim. En er is een enorm uitgebreid aanbod.

Synthetisch haar

Een  synthetische scheerkwast is bijna niet te onderscheiden van een scheerkwast die gemaakt is met echt dassen- of varkenshaar. Wanneer je snel last hebt van acne wordt het zelfs aanbevolen om een synthetische scheerkwast te gebruiken. Deze zijn wat hygiënischer in gebruik dan scheerkwasten van dierlijke haren. Ook is dit een perfecte keuze voor mensen die geen dierlijke kwasten willen gebruiken. Alle scheerkwasten hebben eigenschappen die sterk kunnen verschillen van kwast tot kwast. Het is eerlijk om te zeggen dat synthetische scheerkwasten geen goede reputatie hadden toen ze voor het eerst werden geproduceerd. De vezelkwaliteit kwam zelfs niet eens in de buurt van een haar van een stier. Maar de tijden zijn veranderd. De makers hebben geleerd van het verleden en er zijn inmiddels alweer een paar generaties van synthetische borstels op de markt verschenen. De technologische vooruitgang is erg groot geweest. Het vakmanschap en de kwaliteit is enorm verbeterd in de laatste 10-15 jaar. Zozeer zelfs, dat veel mannen de voorkeur geven aan het gevoel en de prestaties van synthetische borstels In tegenstelling tot borstels gemaakt met dierlijk haar.

 

SCHEERKWAST SCHOONMAKEN

Om de scheerkwast in goede staat te houden is het erg belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. In het onderstaande stappenplan leggen wij stap voor stap uit hoe je het beste je scheerkwast kunt schoonmaken.

Stap 1
Vul een glas of beker met warm water en een beetje afwasmiddel.

Stap 2
Beweeg de scheerkwast draaiend door het glas en druk hierbij de haren tegen de bodem zodat ook de aanzet van de haren goed wordt gereinigd.

Stap 3
Laat het zeep hierna nog een minuut inwerken en spoel de scheerkwast goed uit.

Stap 4
Spoel het glas goed om en vul deze met warm water en een klein beetje azijn. Herhaal stap 2 en laat vervolgens de scheerkwast nog 20 minuten inweken. Let op dat de houder niet in het mengsel staat, dit kan de kwast aantasten.

Stap 5
Spoel de scheerkwast goed schoon en was de haren eventueel nog na met een milde shampoo.

Stap 6
Laat de scheerkwast hangend met de haren naar beneden drogen.

We hopen je genoeg te hebben geïnformeerd over de keuze naar de beste scheerkwast. Neem ook gerust een kijkje bij onze scheerkwasten. Gebruik ook de handige productfilters op onze website voor een optimaal resultaat. Heb je eventueel aanvullende vragen? Neem dan contact op met ons via het contactformulier of door een mail te sturen naar hallo@scheerheer.nl. We helpen je graag persoonlijk verder.

Scheerkwast