De thuiswerk-baard

Geen zin of tijd om te scheren? Zo laat je jouw baard stralen!
Nederlanders hebben ineens massaal ontdekt hoe het is om hun dagelijkse werk te doen vanachter de keukentafel. We zitten in veel gevallen noodgedwongen thuis. Hoewel je nu meer tijd zou moeten hebben schieten sommige dingen er ineens bij in. Dit terwijl we onze persoonlijke verzorging in acht moeten blijven nemen, zoals bijvoorbeeld je dagelijkse scheerbeurt. Ieder nadeel heeft z’n voordeel: misschien ontdek je nu pas dat een baard jou goed staat! Maar hoe verzorg je die beginnende baard en zorg je voor een mooi verzorgd resultaat zonder kale plekjes?

Hoe zit het met jouw thuiswerkbaard?

Als jij ook al een paar weken vanuit huis werkt zal je dit wel herkennen. Ontbijtje achter je beeldscherm. Video-call? Boven de tafel een net overhemd, maar daaronder trainingsbroek en slippers. Misschien ben je wel ineens leraar geworden en moet je, naast jouw eigen werk, ook nog het onderwijs voor je kinderen verzorgen. Bewonderenswaardig!
Dit is het uitgekozen moment om je/een baard te laten groeien! Lees verder en vind uit hoe je dit het beste aanpakt.

Thuiswerken

Je baard laten staan?

Voordat we in gaan op praktische zaken is het belangrijk om te weten dat je echt een afspraak met jezelf moet maken en je daaraan moet houden. Het groeien van een baard kost tijd, vergt geduld en doorzettingsvermogen. Een beginnende baard wordt wild, gaat jeuken en irriteren waardoor veel mannen te snel opgeven. Je zal in het begin reacties krijgen uit je omgeving die je liever niet wil horen. Daarom is juist dit het goede moment! Vanachter de keukentafel zijn er maar weinig mensen die je kunnen bekritiseren en wordt het volhouden je al een stuk gemakkelijker gemaakt.

1. Stop met scheren
Dat klinkt heel simpel maar schijn bedriegt. Zodra je baard gaat groeien begint ook de drang om deze bij te scheren. Huidirritatie en jeuk maken het er niet makkelijker op, maar de aanhouder wint.
Ga je toch bijwerken omdat je er verzorgd uit wil zien ben je weer terug bij af. Even door de zure appel heen bijten en volhouden. Helemaal niet scheren is de enige optie. Hou dit vol!

2. Na de eerste maand

Heb je de baard niet geschoren of bijgewerkt? Dan zal de baard bij de meeste mannen al goed zichtbaar zijn. Nu kan je voorzichtig beginnen met bijwerken of knippen voor een verzorgde look.
ne kan je ook beginnen met het bijwerken van de contouren van je baard, in veel gevallen is de overgangslijn goed te zijn op de wang en de neklijn.

Eerste maand

 

Kale plekjes negeren
Niet elk haartje groeit even snel, hierdoor zijn kale plekjes onvermijdelijk. Geduld is hierop het antwoord. Ook deze plekjes zullen uiteindelijk begroeien. Daarnaast zullen de sneller groeiende baardharen de trage haartjes bedekken waardoor de kale plekjes minder opvallen.

Jeuk en irritatie
Ook jij zal er last van gaan krijgen, een jeukende en geirriteerde huid. Hier is een goede verklaring voor. De groeiende haartjes vragen veel energie en voeding. Hierdoor krijgt de huid minder lichaamseigen olie en wordt droog en schraal. Ook de harde en scherpe haartjes die de huid kriebelen, en het wassen van de baard/huid verhoogt de jeuk en irritatie meer.

Baardolie gebruiken
Je kunt hiervoor een baardolie gebruiken, ook als je baard nog kort is. De baardolie voedt de huid met essentiële oliën waardoor je huid niet uitdroogt. Ook maakt het de haartjes zachter en deze zullen daardoor minder kriebelen. De baardoliën van Beardpride bevelen we van harte aan! Zij hebben meerdere geuren, het originele product vindt je hier.

 

3. Onderhouden van de baard
Wanneer je voor het eerst een baard laat groeien en je na een tijdje een redelijke gezichtsbeharing hebt gaat er een nieuwe wereld voor je open. Het is nu namelijk zaak je baard te verzorgen en onderhouden. Dit zou je door een barbier kunnen laten doen. Doe je dit zelf dan is het belangrijk een degelijke trimmer aan te schaffen. De eerste keer trimmen zal een uitdaging zijn omdat het wat techniek vergt. Trim je baart eens in de twee weken.

Baard wassen
Verder is het aan te raden een goede baardshampoo en baardolie te gebruiken. Een baardshampoo bevat ingrediënten die de baard en huid reinigen zonder ze agressief uit te drogen. Een baardolie zal de haren zachter maken waardoor trimmen makkelijker gaat en de huid wordt gevoed met essentiële oliën. Was je baard elke week om bacteriën te verwijderen en je huid en baard gezond te houden. Koop een shampoo met natuurlijke ingrediënten om irritaties te voorkomen. Een geschikte shampoo hiervoor is de 2-in-1 baardshampoo & conditioner van Cella Milano.

 

Cella Milano 2-in-1 baardshampoo & conditioner

Baard borstelen
Na het gebruik van een baardolie kun je het beste de baard Borstelen. Wij adviseren hiervoor de baardborstel van Beardburys. Borstel de baard pas wanneer de haren weer droog zijn. Dit omdat nat haar borstelen slecht is voor de baardharen, deze kunnen hierdoor los gaan laten. Met een baardborstel breng je de baard ook makkelijk in model.

 

Laat die baard groeien
Met deze tips moet het bijna iedereen lukken om een volle baard te laten groeien. Stop je scheermes in de la en proberen maar. Een baard is geen hype meer, maar een onderdeel van het Nederlandse straatbeeld geworden. Jouw baard mag er zijn!

Heb je iets gehad aan 1 van deze tips, of heb je tips die je met ons wil delen?
Plaats dan hieronder je reactie.

Baard en snor