Set om te scheren
In dit blog geven we antwoord op de vraag: ik ga scheren, maar wat heb ik nodig om te scheren?

Hiervoor gaan we terug naar het begin.
Van jongs af aan leren we dat scheren een mannenritueel is. Af en toe meekijken hoe je vader zich voorbereidde op een scheerbeurt.  Lachen om zijn gekke gezichten tijdens het scheren en zijn mooie witte baard van scheerschuim. Dat wilden wij natuurlijk ook! Onder de douche of in bad zelf nepscheren met badschuim en de vinger of een kam als scheermes gebruiken. Jaren later sta je voor de spiegel, kijkend naar je steeds voller wordende snor en baard met de vragen hoe moet ik scheren, wanneer begin ik en wat heb ik nodig om te scheren?

Het antwoord

Er is geen standaard moment of leeftijd om te beginnen met scheren.
Iedere man bereikt deze mijlpaal op zijn eigen moment. Dit hangt af van de mate van baardgroei en natuurlijk de persoonlijke voorkeur. Wanneer je echt begint met scheren is het moment dat je baard/snorharen voor jou hinderlijk of genant worden. Denk je nu, ja leuk het zal allemaal wel vertel me maar waar ik begin met scheren! Hou nog even vol en lees verder. Wat belangrijk is om te weten, is dat je niet te vroeg moet beginnen met scheren. Heb jij nog een zachte, jonge huid (babyhuidje) en is jouw snor of baard nog niet zo vol dat je moet scheren? Wacht dan nog een jaartje tot de huid wat ouder, strakker en steviger is.
Zo voorkom je negatieve ervaringen, pijn en irritaties van de jonge huid.
Soms zijn bepaalde delen van het gezicht klaar om te scheren, maar andere niet. Heb je al wel haren op je bovenlip en bakkebaarden, maar niet op je kaaklijn? Dan kan je beginnen met scheren van alleen de harige gebieden, zonder onnodig het hele gezicht te scheren.

Wat heb ik nodig om te scheren?

Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk een scheermes. Om comfortabel en glad te scheren heb je daarnaast nog een paar andere dingen nodig. We hebben een lijst met scheerproducten voor beginners gemaakt, waarmee je alles in huis hebt hebt om te leren scheren.

Het scheermes

Mühle R89De Mühle Safety Razor R89 wordt je beste vriend, je eerste liefde in de wereld van klassiek scheren. Het is een zeer nauwkeurig scheermes met een ergonomisch ontwerp en weegt slechts 64 gram. Geschikt voor bijna alle Double edge scheermesjes.
Dit mes is vooral vanwege de prijs-kwaliteitverhouding ideaal voor beginners. Mühle is een van de meest gewaardeerde merken onder natscheerders. Dit model heeft een eerlijke prijs waardoor het ideaal is voor de beginnende scheerder. Bovendien is het ontwerp verbluffend, met hoogwaardig metaal, chromen plaat en een mooi gegraveerd handvat. Een ander kenmerk dat dit mes ideaal maakt, is de gesloten kam.
Bij dit type kam is het scheermesje minder blootgesteld. Hierdoor kan je de scheerbeweging beter beheersen en heb je minder kans om jezelf te snijden of een geïrriteerde huid te krijgen. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten messen die beschikbaar zijn lees dan onze blog over de verschillende soorten scheermessen.

Scheermesjes

De Mühle R89 wordt geleverd met één scheermesje. Deze gaat zo’n vijf tot zeven scheerbeurten mee. Je zult deze dan moeten vervangen om comfortabel en glad te kunnen blijven scheren. De Derby Extra Double Edge Blades zijn ideaal voor beginners omdat ze zeer vergevingsgezind en niet te scherp zijn. Hoewel traditioneel scheren je een minder geïrriteerde huid geeft, is het wel mogelijk dat je in het begin last hebt van een paar snijwondjes. Met de Derby Extra mesjes minimaliseer je de risico’s. Oefening baart kunst!

Juist voor het gebruik van scheermesjes geldt dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Alleen jij kan bepalen welk mesje het beste bij jou past. Om er achter te komen welk mesje jou voorkeur heeft, kunnen we niet anders dan je adviseren om verschillende mesjes te proberen. Hiervoor hebben wij een Combipack Double edge scheermesjes samengesteld. Zo kun je ontdekken welk mesje het beste bij jou past.

Scheerkwast

Het volgende dat je nodig hebt om de wereld van het natscheren te betreden, is een goede scheerkwast. Een scheerkwast is nodig om de scheerzeep of -crème om te zetten in schuim. Voor beginners raden we de scheerkwast Graudas uit de serie THEO van nom aan. Dit is een scheerkwast met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Graudas dassenhaar heeft een bepaalde stijfheid die helpt de huid zachtjes te masseren/scrubben wanneer je het schuim aanbrengt, terwijl het nog steeds erg zacht is. Als je gewend bent om te scheren met wegwerpscheermesjes zal dit ook nieuws zijn: je moet voor je scheergereedschap zorgen om dit lang mee te laten gaan. Voor je scheerkwast betekent dit dat je deze goed droogt na gebruik, zodat er geen vochtigheid meer in de haren zit.

Hiervoor kan je de scheerkwast het best in een kwasthouder hangen. Ook deze zijn uiteraard te vinden in onze webshop. Wil je meer weten over scheerkwasten en de verschillende soorten die je kunt aanschaffen? Lees dan ons blog: de perfecte scheerkwast.

Scheerzeep en -crème

Zonder een goede scheercrème of -zeep heb je natuurlijk niets aan de scheerkwast en het mes. Scheercrème en -zeep zijn er in allerlei geuren en soorten. Je persoonlijke voorkeur is hierbij erg belangrijk. Een hoogwaardig en goede crème om mee te beginnen is de scheercrème Sandalwood van Taylor of Old Bondstreet Deze scheercrème geeft een glad en romig schuim. Perfect voor beginners omdat het de huid hydrateert, het haar verzacht en het glijden van het scheermes vergemakkelijkt. De geur zal de scheerbeleving nog verder verbeteren. Je waant je in hierdoor in een klassieke scheersalon.

After-shave

Om het scheren goed af te ronden gebruik je ook een goede after-shave gel of balsem voor optimale huidverzorging.
after-shave verzorgt en kalmeert de huid na het scheren en zal je een fris en vitaal gevoel geven. Een goede after-shave voedt de huid en is bij voorkeur alcoholvrij. Geheel passend bij de scheercreme adviseren wij ook de After shave gel Sandalwood van Taylor of Old Bondstreet. Ook voor de after-shaves zijn legio producten neem hiervoor een kijkje in onze webshop.

Heb je de set compleet? Dan is het tijd om de wereld van het Scheren in te duiken, geniet er van. lees ook onze blogs met tips tricks en informatie over de wondere wereld van het “klassiek” scheren Benieuwd naar onze volgende blog? alvast een klein tipje van de sluier.

Scheren voor beginners

In dit blog gaan we je uitleggen hoe je jezelf goed kunt scheren, met een stappenplan voor beginners om het scheren leuk te maken. Met deze scheertips kan echt iedereen leren scheren.

Heb je na het lezen van onze blog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Baard en snorScheerkwast